Борисов предложи да пази границата с пушка

19:53, 04 сеп 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем „Граничната полиция” и аз да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Това отговори премиерът Бойко Борисов в Габрово на искането на БСП той да поеме координацията по въпросите с бежанците и да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, предаде агенция „Фокус“.

„Виждате, че това е проблем в цяла Европа все едно да говорим за наводнения или земетресения”, допълни Борисов.

Според него България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците.

„Понеже се чудят кого да ударят и към кого да се насочат, за да ги забележат, трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ”, каза по адрес на БСП министър-председателят.

По думите му кабинетът полага огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове.

„Това вие всички сте го видели и го виждате. Те са опозиция, идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, поясни Бойко Борисов.

В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление на кметовете той отговаря, че всички много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии, някой трябва да даде пари.

„Предложението не е лошо, но няма как да се случи”, заяви премиерът и допълни, че въпросът за инвалидните пенсии е в компетенциите на вицепремиера Ивайло Калфин, финансовият министър Владислав Горанов и здравния министър Петър Москов, като посочи, че те се справят много добре с нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама