БСП „оздравява“ редиците преди местните избори

22:23, 04 сеп 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко седмици преди началото на предизборната кампания за местния вот ръководството на БСП е предприело „оздравителни мерки“ в няколко общински организации с определянето на организационни съвети. Това съобщиха от пресцентъра на партията след днешния пленум.

Председателят на партията Михаил Миков съобщи, че целта е да се подобри единството в партията, особено където имало изгубено доверие и то тепърва трябвало да се изгражда.

Става дума за три общини -  Пазарджик, Аксаково - област Варна и община Златарица - област Велико Търново.

„Това не е санкция, а поемане на отговорност. БСП за разлика от партиите-проекти има свое колективно ръководство. При другите лидерът раздава оценки и правосъдие", разясни Миков.

До момента Националният съвет на БСП е утвърдил кандидат-кметове за 223 общини.

„В кампанията преди предстоящите местни избори до момента са проведени общо 263 общински конференции. В резултат на това издигнахме кандидат-кметове за 223 общини, утвърдени с решение на НС на БСП. На днешното заседание бяха утвърдени още 15 кандидати за кметове на общини", обяви Бойко Великов.

Той допълни, че са утвърдени и трима кандидати за кметове на областни центрове - за Габрово е Лена Енева, за Пазарджик - Стоян Парпулов, а за Хасково - Божидар Драганов.

Великов обобщи, че кметовете, издигнати от БСП за самостоятелно участие, са 75% от общия брой на кандидатите, 15% ще бъдат издигнати от леви коалиции, преди всичко от формата БСП-Лява България, а 8 кандидати ще бъдат издигнати от инициативни комитети. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама