Настимир Ананиев: България ще се справи с квотите за бежанци

08:51, 15 сеп 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бетонна стена на границата ни с Турция. Така според депутата от "Атака" Магдалена Ташева България ще се справи с бежанската криза на местно ниво. В студиото на Нова телевизия тя заяви, че няма съмнение, че преселването на бежанци в последно време е организирано.

"Има действия, съвместни – ръка за ръка между определени кръгове в Брюксел и трафикантите, които са под контрол на САЩ от години”, заяви Ташева. 

Ташева обясни, че в момента сме свидетели на хиджра - разпространяване на исляма чрез преселение.

"Стените помагат, което е факт. Една държавна граница се охранява с оръжие", каза още депутатката.

Депутатът Настимир Ананиев от Реформаторския блок напомни, че трябва да се разграничават бежанците от икономическите мигранти.Той припомни, че Европа е изградена на принципите на хуманност и солидарност.

"Тези хора трябва да бъдат интегрирани, това става чрез образование", каза той и обясни, че бежанският статут е временен. Това позволява след приключване на конфликта в Сирия тези хора да се върнат. Много от хората, които са имали нормален живот, са били прокудени, и някои от тях отговарят на определението за бежанец", обясни той.

По думите му не може да се говори за ислямизация на Европа. Той обясни, че страната ни ще се справи с квотите. Според него, ако бъде прекратен конфликтът в Сирия, ще спре и бежанският проблем. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама