Соломон Паси: Русия иска да изгради военно присъствие не в Сирия, а към Средиземно море

09:45, 04 окт 15 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Русия удря враговете на Башар Асад, но сред тези врагове може да има и клетки на „Ислямска държава“. Русия има добре очертан интерес в Сирия. Тя иска да изгради трайно военно присъствие не в Сирия, а към Средиземно море. Чрез този военен излаз Русия ще иска да контрира присъствието на НАТО в Средиземно море“. Това коментира в студиото на БНТ политикът Соломон Паси.

Дните на Башар Асад на президентския пост са преброени, твърди Соломон Паси. Той подчерта, че Асад е изключително вреден за Близкия Изток.

„Той ще трябва да отстъпи поста. За съжаление договорката между САЩ и Русия преди време също беше вредна. Те поставиха на Асад условието да махне химическото оръжие. Така на практика го оставиха да се занимава с другите останали оръжия“, припомни Паси.

Той коментира рисковете за България от бежанската криза, като обясни, че заради нестабилната икономическа среда у нас, страната ни не е атрактивна за мигрантите.

„Първо трябва да правим подбор на мигрантите. Нека в България приоритетно да дойдат хора, които знаят български език. Масово арабски студенти са завършили Софийския университет. След това се стига и до мерките за възпиране, които са част от комплексната политика“, каза Соломон Паси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама