Стотици подкрепиха идеите за съдебната реформа на „Правосъдие за всеки“

22:43, 06 окт 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“ започна събиране на подписи за допълнителни идеи какво още трябва да се включи в готвената съдебна реформа. Само за два дни инициативата вече е събрала над 250 подписа.

През юли гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“ предложи седем ключови идеи, които според тях трябва бъдат добавени към съдебната реформа.

„Тръгна много трудно събирането на подписите, тъй като хората не можеха да разберат каква партия представляваме, за какви избори се борим, каква реформа подкрепяме. Спечелихме много съмишленици, за това че предложените промени са недостатъчни, че историческия компромис не постига целите си, а по-скоро отлага във времето и обезсмисля основни акценти на съдебната реформа“, обясни за София Topnovini.bg председателят на гражданската инициатива Велислав Величков.

Веднага след местните избори на 25 октомври „Правосъдие за всеки“ започва информационна кампания за предложените идеи в още седем града в страната. До 28 октомври пък е срокът, предложенията на инициативата да бъдат внесени в парламента.

„Търсим депутати, които да внесат нашите предложения или поне част, за да влязат за второ четене. След приключване на нашата кампания за събиране на подписи в средата на ноември, ние като граждани ще ги внесем в парламента, а те ще са длъжни в тримесечни срок да ги разгледат. Независимо дали ще ги приемат или ще ги отхвърлят. Така че на народните представители им предстои още един конституционен дебат“, посочи Величков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама