Данъчните и полицията започнаха масови проверки за престъпления при търговията на автомобили

22:54, 08 окт 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 1800 автомобила са проверени през последните три дни при съвместна операция на Национална агенция по приходите (НАП), Главна дирекция “Национална полиция” и СДВР.

Служители на икономическа полиция, криминалисти и експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили са проверявали произхода на средствата, с които са закупени колите, цените и отчитането на приходите, както и установяването на данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.

При проверката представителите на НАП с данъчния режим, но за момента не се съобщава колко от въпросните 1800 проверки са установили нарушения. Инспекторите обаче казаха какви са най-честите нарушения, които са засекли.

Най-масовата схема за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача - физическо лице, и собственика на автомобила в чужбина. Така при продажбата посредникът не декларира приходи и не плаща нищо.

Другата практика, добре известна на експертите на НАП е а се посочват силно занижени стойности на продажбата, които нямат нищо общо с пазарните цени. Често срещана е и практиката на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България. 

Съвместните операции на НАП, СДВР и Главна дирекция “Национална полиция” продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама