Сидеров заведе партийната телевизия на мястото на скандала, лично анкетира минувачи (снимки) (обновена)

12:17, 10 окт 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Часове след скандала в столичен магазин лидерът на "Атака" заведе екип на партийната телевизия "Алфа" на място, предаде репортер на София Topnovini.bg. Телевизията вече излъчва почти постоянно кадри от инцидента през нощта.

Магазинът работи, а Сидеров лично провежда анкета сред минувачите за продажбата на цигари без бандерол и наркотици, каквито обвинения отправи към собствениците на магазина късно снощи. По-късно от полицията съобщиха, че са направили проверка и не са открили забранени вещества.

Гражданин, който е закупил кутия с цигари без бандерол от съответния търговски обект, е срещнал Сидеров на улицата през нощта, разпознал го е и му е сиганлизирал за незаконните стоки, разказа Сидеров. Човекът дори е дал закупените тютюневи изделия на лидера на „Атака“.

Сидеров твърди, че се е обадил на телефон 112 и е повикал Икономическа полиция, за да направи проверка на магазина. По данни на Министерството на вътрешните работи (МВР) обаче сигналът е подаден за депутати от парламентарно представена политическа сила, които "във видимо нетрезво състояние са се държали грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на ул.“Георги С. Раковски“ в столицата".

"Преди да дойде полицията върху мен се нахвърлиха собствениците на магазина“, каза Волен Сидеров пред журналисти. Той обясни, че с груб тон собственикът му е казал да си тръгва. Когато са пристигнали служителите на реда, те не са се представили пред депутата. По неговите думи „те се държаха също така грубо, както и собственика“.

Той потвърди, че е повишил тон на присъстващите, но отрече да е проявил агресия. „По никакъв начин не съм посягал нито на полицай, нито на цивилен“, каза той. Докато Сидеров е бил нападнат словесно, полицаите не са се намесили, „за да спрат тези нападки към мен“, каза той.

„Видях полицай, който мен ме блъскаше, когато отидох в патрулката да питам защо така бързо приключи проверката“, обясни народният представител. Той сподели, че в София се продават на ден по 500 хил. кутии с цигари без бандерол. „Това са огромни обороти“, допълни той и каза, че ще продължи да разследва продажбата на цигари без бандерол и наркотици в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама