Версията на „Атака“: МВР участва в наркотрафика в София, полицаи блъскаха Сидеров и Чуколов

13:47, 10 окт 15 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пресцентърът на „Атака“ изпрати съобщение до медиите по случая със среднощния скандал, който лидерът на партията Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов спретнаха пред столичен магазин.

Според тяхната официална версия инцидентът всъщност е част от борбата на лидера на „Атака“ срещу контрабандата – затова собствениците на магазина се нахвърлили върху него и колегата му Чуколов „с физическа саморазправа“, а дошлите по-късно полицаи подстрекавали видимо дрогирани младежи да се разправят с тях.

Прессъобщението е озаглавено "Органите на МВР и икономическа полиция протектират и участват в наркотрафика в София, а подзаглавието гласи: "Лидерът на партия АTAKA Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата". 

Следват подробни данни на легия „Антимафия“ за разпространението и употребата на наркотици в Бългаия и по-конкретно в София.

София Topnovini.bg публикува теста със съкращения: 

Вчера вечерта възрастен мъж спира Волен Сидеров и го моли да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп”, защото, по думите на господина, Сидеров е народен представител, който би му обърнал внимание. Мъжът дава на председателя на АТАКА кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици.

След получена информация за продажба на кондрабандни стоки и наркотици в магазин в центъра на столицата, на ул. Раковска, Волен Сидеров и Десислав Чуколов  подадоха сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до сградата на НАТФИЗ в София. Видимо притеснени от това, че незаконната им дейност ще бъде разкрита, собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови пристигнаха преди органите на реда и се нахвърлиха срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа.

Със закъснение се появиха и органите на МВР. Едновременно с тях се появи и агитка от около 20 видимо дрогирани и пияни младежи.Те търсеха конфронтация с депутатите от АТАКА. Полицаите не само не реагираха на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекаваха техните действия.

Неидентифициран служител на МВР пък си позволи да заплаши лидера на Атака със „саморазправа в тъмното”. Волен Сидеров поиска обяснение от полицая, изрекъл заплахата, при което човекът с пагон се скри във входа до магазина, в който се подозира че се извършва продажбата на забранени от закона стоки и вещества.

След близо два часа чакане в 01:00 часа след полунощ пристигнаха представители на Икономическа полиция, като нито едно от длъжностните лица не пожела да се представи. Минути по- късно пред медиите бе изнесен лист с неизвестно съдържание, който бе наречен протокол. Никой от полицаите не пожела да коментира какви са резултатите от проверката. При опитите на Волен Сидеров да разбере името на поредният цивилен, изнасящ цели папки с документи от денонощния магазин, той за пореден път бе грубо изблъскан от друг неидентифициран столичен полицай.

Около 4 часа след полунощ последният цивилен представител, покровителстващ заведението, уличено в наркотрафик, напусна на бегом входа на магазина и се качи в паркираната наблизо патрулка. Така само за една вечер полиция, казионни медии и предварително подготвени съмнителни свидетели изградиха защитна стена пред наркотрафика в София, който  е покровителстван от високите етажи на властта. Партия Атака и Телевизия Алфа ще продължат своето разследване въпреки всички опити подобни сигнали да останат прикрити.

Легия „Антимафия”: 10 милиарда къса контрабандни цигари влизат годишно у нас. Всеки ден в София се продават 500 хиляди кутии цигари без бандерол.

Според председателя на Българска Легия „Антимафия” Григор Здравков в България за година влизат между 8 и  10 милиарда къса цигари или между 800  и 1000 камиона с контрабанда. Това е за вътрешно потребление в страната. Контрабандният транзит за Европа е още толкова. Стойността на която се вкарват тези цигари е около половин долар. Цената на дребно, на която се продават е между 2.40 в и 4.50 лв. за най-скъпите. Потреблението между 2001-ва и 2009-та година по статистика на Министерството на финансите и Агенция „Митници” е 19.5 милиарда къса цигари. При 15% контрабанда това прави общо потребление около 2 милиарда къса цигари. От 2010 до 2014 са обмитени средно 11 милиарда и половина къса цигари. Според Министерството на здравеопазването след вдигането драстично на акциза от правителството на ГЕРБ, отказалите се пушачи са около един процент, т.е контрабандата в България към настоящия момент е между 8 и 10 милиарда къса цигари.

Съответно, за да съществува тази схема на контрабандни цигари пари се отделят по всичките нива на държавата. От Гранична полиция през агенция „Митници”, ДАНС, ГДБОП, до патрулиращите полицаи. Общо рушветите за държавните служители са около 35% от цялата печалба от контрабандата. Т.е. около 700 милиона на година отиват за държавни служители и политически партии.

В няколко доклада от 2010 година насам Европейският съюз и Държавният департамент на САЩ твърдят, че България се е превърнала в основна врата за трафика на хероин и кокаин към Европа. Според изследвания на ООН 55% от международния трафик на хероин минава през България. 35% минават през бившите съветски страни и 10% през Северна Африка, но пак с българско участие. Количествата хероин които минават за 12 месеца през страната ни са около 250 тона. Най-голямото количество, залавяно за една година през последните 25 е около 400 кг.

Хероинът в България влиза според докладите на ЕС през два основни пътя – ГКПП Капитан Андреево и морския порт на Варна. Средната цена, на която българските бандити пазаруват хероин е 18 хиляди долара. Няколко са начините за пазаруване на хероин - освен с пари единият е бартер с амфетамини. Принципът е 1 кг хероин за 7 кг амфетамини. Другият е бартер за леко стрелково оръжие за ИДИЛ. В България има над  300 хиляди зависими от хероин. Хероинът на дребно се търгува между 7-15 лева за доза според чистотата. От трафика на хероин международната мафия, заедно с българските кланове печели (само от транспорт и продажба на едро) около 10 хиляди долара на кило кокаин, с чистота 96.9. Пратките за Европа винаги са над 150 кг до един тон. За последните 8 месеца в  България не е заловена нито една голяма пратка над 100 кг кокаин.Разпространението на наркотици в София е районирано както са районирани полицейските управления в София. Цената на един грам кокаин с  чистота 25% е около 120 лв. Цената на амфетамините на прах и на хапчета варира  от 7 до 15 лв за грам или хапче.  За последните две години в Студентски град  не е задържан нито един дилър. Марихуаната, в зависимост от произхода и качеството е между 7 и 20 лв. на цигара. До момента не е заловен нито един полицай прикривал разпространител на наркотици.

В София най-много се употребява марихуана и амфетамини. Трева най – лесно може да бъде купена в идеалния център на София в района на Попа и ул. Раковски след 22.00 ч. Амфетамините обикновено се продават чрез дилъри с мобилни телефони, които също са разпределени като полицейските управления. През последната една година няма заловени количества амфетамини. Голямо количество при този наркотик се счита всичко над 300 кг.  90% от амфетамините, метаамфетамините и пико се произвежда на територията на България. Няма данни за разбита голяма лаборатория.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама