Росен Плевнелиев остро осъжда терористичния атентат в Анкара

18:29, 10 окт 15 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният глава Росен Плевнелиев остро осъжда терористичния атентат в Анкара, довел до десетки невинни жертви и ранени, съобщават от прессекретариата му. Плевнелиев е изпратил съболезнователна телеграма до турския президент Реджеп Ердоган.

При два взрива тази сутрин в турската столица Анкара загинаха 86 души, а други 186 бяха ранени. Взривът е избухнал в района на естакада, която води към централната жп гара в града, като броят на загиналите продължава да расте. По същото време там са се събирали активисти на профсъюзни организации, за да участват в митинг в подкрепа на мира и срещу тероризма. 

Президентът призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми. Използването на насилие е недопустимо, посочва държавният глава в телеграма до турския президент.

Плевнелиев изразява съболезнования към семействата на загиналите в този кървав акт и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при атентата. Президентът се надява организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама