“Биволъ” сезира три прокуратури за Пеевски

14:12, 17 окт 15 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният редактор на сайта за разследваща журналистика “Биволъ” Атанас Чобанов е подал три сигнала срещу депутата от ДПС, медиен магнат и бизнесмен Делян Пеевски. Те са до прокуратурите в Швейцария, Лихтенщайн и Австрия. Затова съобщи самият той на своя профил в социалната мрежа Facebook.

Очаква се той да сезира и френската прокуратура за тормоз от страна на екип на “Канал 3” - също притежавана от Пеевски. Обвинението ще е срещу самия магнат. Преди седмица журналисти от телевизията са отишли в дома му в предградие на Париж и са поискали да влязат, за да установят дали той живее в социално жилище. Снимали са и сградата. През това време Чобанов е бил в Лилехамер, където представлява българската разследваща журналистика на Световната конференция на разследващите журналисти, събрала 850 души от 120 държави.

Тогава той заяви пред София Topnovini.bg, че акцията е следствие от разкритията на „Биволъ” за това, че свързани със собствениците на ПИБ лица са откраднали 26 млн. евро от храните за бедни в Румъния.  Както и разследването на сайта за участието на  Цветан Василев, Делян Пеевски, Ахмед Доган и Бойко Борисов в корупционна схема за приватизацията на „Булгартабак”. Главният редактор на сайта обясни, че наемът му е 800 евро, а жилището е ведомствено, като наемът частично се поема от работодателя.

Заради разкритията на “Биволъ” е започнала и кампания по оклеветяване във вестниците на Пеевски, каза още той.

Очаквайте утре в София Topnovini.bg интервю с главния редактор на "Биволъ" Атанас Чобанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама