България продължава да бъде индустриална сила, обяви Росен Плевнелиев

22:06, 27 окт 15 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е била и продължава да бъде индустриална сила. Това каза президентът Росен Плевнелиев, по време на тържествената програма по повод 70-годишнината на Технически университет-София. "Горд съм да дам този патронаж. Посетих любимия университет за първия учебен ден“, каза още той.

Според държавния глава днес инженерите в България имат своята решаваща роля такава, каквато винаги са имали. "България е държава на фабрики и модерни технологии. България е държава, която има амбицията в информационните и комуникационни технологии, в аутсорсинга, в автомобилното производство, в машиностроенето, химията, производството на храни и в много други сектори да бъде сериозен играч и лидер в региона", заяви Плевнелиев.

По думите му много други перспективни проекти ще се случат, но това зависи от нас и преди всичко от най-великите и най-важните в държавата - учителите на България, професорите, преподавателите и тези, които дават сърцето си за младите.

„За да се случи бъдещето на България днес съм дошъл да се поклоня на тях и 70 години не е толкова голяма възраст, а едно добро начало за един голям университет с голямо сърце, за индустрията и бъдещето на България", завърши Плевнелиев.

Държавният глава връчи Почетния си знак и почетна грамота Технически университет - София по повод 70-тата му годишнина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама