Партията на Кунева бори фалшивите протоколи с машини

15:10, 30 окт 15 / Политика 25 6687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В понеделник депутатите от “Движение България на гражданите” (част от Реформаторския блок) ще внесат проектопромяна в Изборния кодекс, с която се надяват да прекратят практиката по фалшифициране на протоколите, както и да избегнат ситуации като тази в “Арена Армеец” преди дни.

Те предлагат машинно преброяване на бюлетините и автоматично излизане на протоколите. След приключване на изборния ден СИК ще преброяват само неизползваните бюлетини, извън урната и ще се пренасят запечатаните урни и протокола с изброените неизползвани бюлетини в районната избирателна комисия или общинската избирателна комисия, където гласовете ще се броят.

При това положение резултатите ще могат да се обявяват не по-късно от 24,00 ч. на същия ден при достатъчен брой машини.

Ще са нужни около 4-5 хиляди машини за цялата страна при около 12 хиляди секции. Средната стойност на една машина е сравнима с цената на сканиращите устройства в паспортните служби и граничните пунктове - около 1000 лева, без ДДС. Само за последните местни избори и референдумът кабинетът отдели около 50 млн.лева, а така, за оборудване на преброителните центрове, ща са необходими 10 % от тази сума и в същото време преброителната техника ще се ползва за всички видове избори и референдуми.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 GeratDix 11:25, 16 фев 23

Hello. And Bye.
как зайти на мегу тор

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама