Партията на Кунева бори фалшивите протоколи с машини

15:10, 30 окт 15 / Политика 25 6782 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В понеделник депутатите от “Движение България на гражданите” (част от Реформаторския блок) ще внесат проектопромяна в Изборния кодекс, с която се надяват да прекратят практиката по фалшифициране на протоколите, както и да избегнат ситуации като тази в “Арена Армеец” преди дни.

Те предлагат машинно преброяване на бюлетините и автоматично излизане на протоколите. След приключване на изборния ден СИК ще преброяват само неизползваните бюлетини, извън урната и ще се пренасят запечатаните урни и протокола с изброените неизползвани бюлетини в районната избирателна комисия или общинската избирателна комисия, където гласовете ще се броят.

При това положение резултатите ще могат да се обявяват не по-късно от 24,00 ч. на същия ден при достатъчен брой машини.

Ще са нужни около 4-5 хиляди машини за цялата страна при около 12 хиляди секции. Средната стойност на една машина е сравнима с цената на сканиращите устройства в паспортните служби и граничните пунктове - около 1000 лева, без ДДС. Само за последните местни избори и референдумът кабинетът отдели около 50 млн.лева, а така, за оборудване на преброителните центрове, ща са необходими 10 % от тази сума и в същото време преброителната техника ще се ползва за всички видове избори и референдуми.
Напишете коментар
Коментари: 2
1 GeratDix 11:25, 16 фев 23

Hello. And Bye.
как зайти на мегу тор

2 DfertaCrure 23:57, 24 апр 24

kms activator

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама