Заменят училищния звънец с българската песен за Детската Евровизия

19:10, 05 ное 15 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От средата на тази седмица до края на ноември във всички училища в страната, вместо традиционния звънец за начало и край на часа, ще звучи българската песен за тазгодишното издание на Детската Евровизия, съобщи образователното министерство.

„Цветът на надеждата”, в изпълнение на Габи и Иван, ще бъде специалният поздрав към българските ученици. Кампанията е посветена на  домакинството на България на песенния конкурс и партньори в нея са Българската национална телевизия и Министерството на образованието и науката.

Стартът на инициативата бе даден в столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов” от генералния директор на обществената медия Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

„Благодарение на доброто сътрудничество с Министерството на образованието и науката в българските училища вече звучи песента, с която Габи и Иван ще представят страната ни. Така посланието за надеждата и мечтите ще стигне до всички български ученици чрез тази обща инициатива. Ежедневно се срещам с толкова млади и вдъхновяващи хора. Една част от тях ще вземат участие в шоуто на 20-и и 21-ви ноември. Но виждам и силното вълнение и очакване на още толкова много деца, които ще бъдат наша публика. Горда съм, че това домакинство се превърна в национална кауза, която ни обедини в името на това да представим България и нашите талантливи деца пред света”, заяви Вяра Анкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама