„Праймедия“ вложила около 5 млн.лв. в TВ7

17:57, 06 ное 15 25 859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Праймедия“, която преди дни обяви че се оттегля от ТВ7, Нюз 7 и Супер 7, е вложило около 5 млн.лв., съобщи пред София Topnovini.bg бившият издател на „Дума“ и ексдепутат от левицата Николай Малинов, който е свързан с компанията.

По думите му с тези средства са платени заплатите за 8 месеца в телевизията, като средната е около 1000 евро.

На въпрос как очаква да си върнат тези пари, той уточни, че „ще се наредят на опашката“, заедно с останалите кредитори.

„Как може да крадеш нещо, което е блокирано от банката. Впишете ме и тогава упреквайте“. Това заяви Малинов в отговор на медийни публикации, че заедно с неговия бизнес партньор и собственик на „Праймедия“ Асен Асенов са посредници при ограбването на телевизията.

„Дали ще купим готова или ще направим нова телевизия, но ще реализираме нов проект“, категоричен бе Малинов. Той обаче отказа повече подробности.

Преди дни „Праймедия“ се оттегли от ТВ7, след като Агенцията по вписванията месеци наред отказва да впише компанията като собственик. Мотивите на агенцията са несъответствия с Търговския закон. От дружеството обаче водят дела срещу отказа, а и вече има решение на съда те да бъдат вписани.

Междувременно „Капитал“ съобщи в сряда, че синдиците на КТБ са обявили нов търг за техниката на ТВ7 и Нюз7. В края на август част от сградата на столичния бул. "Цар Борис III", в която се помещава ТВ7, беше обявена за продан заради дългове. Тя е ипотекирана и в КТБ. 

През април пък частни съдебни изпълнители опитаха да изнесат техниката. Значително полицейско присъствие предизвика сериозен скандал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама