Българин е задържан в Гърция за трафик на бежанци

17:24, 09 ное 15 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем трафиканти на бежанци, единият от които български гражданин, бяха заловени в неделя в региона на гръцкото село Лавара в област Еврос в резултат на обща акция на подразделенията на Гранична полиция в Дидимотихо и Суфли, полицейския участък и отдел Сигурност в Дидимотихо и полицейското управление в Орестиада, съобщава GRReporter.info.

Сред трафикантите са трима сирийски граждани, един на 27 и двама на по 25 години, трима гръцки граждани – двама мъже на 53 и 48 години и жена на 44 години и 34-годишният българин.

По време на операцията полицаите заловили българския гражданин в момента, в който транспортирал незаконно с микробус 47 нелегални имигранти. В същото време тримата гръцки граждани пътували в лек автомобил на малко разстояние преди микробуса с цел да намалят вероятността от проверка на микробуса при вероятна полицейска проверка.

След това властите заловили и тримата сирийци, които малко по-рано пренесли 47-та незаконни имигранти  с пластмасови лодки от Турция до Гърция по река Марица.

Полицейските власти конфискуваха микробуса и лекия автомобил, парични суми в размер на 260 евро и 515 турски лири, както и четири мобилни телефона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама