7 млади журналисти получиха наградата "Валя Крушкина - журналистика за хората"

22:44, 26 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем млади журналисти бяха отличени с награда на четвъртия годишен конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”. Голямото отличие тази година беше присъдено на Мария Милкова от Нова телевизия. Наградата си младата журналистка посвети на учителите.

„Посвещавам тази награда на моите учители и не само на тях, а на всички учители, тъй като знам защо я спечелих, а именно заради материала ми за Теодосий Теодосиев, който направих с желанието да покажа, че учителите са една много важна част от нашето общество, но често го забравяме”, каза журналистката.

Репортерът от БНТ Благой Цицелков получи приза „Млад журналист”, а Татяна Ваксберг беше отличена в категорията „Онлайн медия”.

За материалите си в печатните медии беше награден Росен Босев, а за принос във фотожурналистиката – Недялко Данов.

Носители на престижната награда в категориите „Радио” и „Телевизия” за 2015 г. станаха Елеонора Тахова и репортерът на Нова телевизия Вероника Димитрова.

Отличието се връчва в памет на голямата журналистка, която почина през 2012 г. Сред зрителите и колегите си Валя Крушкина беше известна като достоен и обективен журналист, работещ в областта на енергетиката, икономиката, но преди всичко нейната кауза беше да помогне на хората, които се обърнат към нея.

Целият си професионален път Валя Крушкина посвети на каузи, в които самата тя вярваше и защитаваше. Фондът „Валя Крушкина“ има две основни цели – да подпомага лечението на онкоболни деца и да насърчава и подкрепя смелата българска журналистика с човешко лице. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама