"Черният петък" задръсти моловете (снимки)

17:27, 27 ное 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дъждът не попречи на хилядите желаещи да направят изгодни покупки в т.нар. "черен петък". Екип на София Topnovini.bg провери как минава пазарният ден в един от столичните молове - на бул. „Цариградско шосе“.

Търговският център буквално беше окупиран от купувачи, търсещи намалена стока – я дрешка, я обувки, я някой електрически уред за дома или коледен сувенир. Повечето бяха с нагласата, че ще ощетят търговците, които предлагат по-ниски цени.

На паркинга разминаването на колите ставаше изключително бавно. По ескалаторите опашките се виеха от входа на най-близкия магазин. А от някои от обектите клиентите излизаха изнервени. Те обясниха, че в пробните се чака по около 20 минути, докато дойде техният ред. На касите също плащането става бавно, понеже хората изсипват по цяла куп стоки. А премахването на алармените системи забавя чекирането на стоката.

„Напазарувах, каквото си бях намислила. Чаках с нетърпение "черния петък". Отне ми поне четири часа обикаляне из магазините“, това каза млада майка, дошла на пазар с детето си. Тя допълни, че е предпочела мола, заради разнообразието, което предлага.

Из търговския център се виждаха не само възрастни хора, но и доста тийнейджъри, дошли направо след училище. Охранителите бяха нащрек на всички етажи, като дебнеха за нарушители. Но алармените сирени рядко се включваха.

„В някои магазини нямаше намалението, което се очакваше. Купих си зимни обувки досега и си търся и някоя дрешка“, сподели 25-годишен младеж. Друг купувач определи масовия пазар като „стълпотворение от хора“ и „лудница“. Той бе дошъл в мола за нов телевизор.

Намалението варираше от 20 до 70 процента. В някои от магазините клиентите получаваха малък подарък при покупка над 50 лева. Едно момиче каза с усмивка, че за 62 лева си е купила четири блузи и едно яке и е получила подарък малка дамска чанта.

Междувременно част от онлайн магазините, които се включиха в "черния петък", не издържаха на засиления интерес и блокираха.

От утре се очаква отново затишие из магазините. И по-високи цени в сравнение с днешните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама