Съпругата на френския посланик представи бижута, вдъхновени от природата (снимки)

21:36, 27 ное 15 / Любопитно 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бижута, вдъхновени от природата. Златни, сребърни и позлатени – „за всеки вкус и бюджет”. Те са изработени от съпругата на френския посланик в България Мария Лапер дьо Кабан. Новата й колекция е представена в галерията на търговския център „Софарма Бизнес Тауърс”до 18 декември, видя репортер на София Topnovini.bg.

Ценителите на бижута ще могат да видят и закупят новите модели. „Много от тях са по идея от природата, тоест дървесина, дървесни кори, растения, пъпки по цветове”, каза пред София Topnovini.bg мадам дьо Кабан. И допълни, че една идея ражда друга идея.

Според нея движещата сила са камъните, които тя избира. И около тях измисля няколко бижута. Тя сподели, че не вярва в символиката на камъните, „но вярвам в блясъка им, в цветовете им и в това, че природата създава някакви невероятни неща”. Мадам дьо Кабан даде пример с един обикновен камък, който впоследствие се превръща в „нещо изключително изящно и прозрачно”.

През месец февруари 2016 г. тя ще представи нови бижута, които вече е започнала да обработва. Но отказа да сподели повече информация, „за да има ефект на изненада”. Миналата година мадам дьо Кабан за първи път представи такава изложба.

Мария Лапер дьо Кабан е изучавала ювелирно изкуство и дизайн в Бразилия и в Париж и e специализирала при известни френски бижутери. Дипломира се в Националния институт по гемология в Париж като експерт по скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама