Цветан Василев продал стъкларския си завод за 5 млн. евро на оръжейна компания

15:49, 28 ное 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цветан Василев е продал 56% от стъкларската си фабрика в Сърбия за 5 млн. евро на оръжейна компания, съобщава сръбският сайт Blic.

От съобщението на компанията CPR Impex, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военна екипировка, става ясно, че тя е изплатила всички задължения на завода в Парачин към адвокати, банки и доставчици.

Компанията възнамерявала да придобие и останалите 44% от фабриката за стъкло.

Изданието припомня, че в средата на октомври CPR Impex е подписала с българската „Глас Индъстри“, собственост на Василев, споразумение, че ще получи мажоритарен дял от фабриката срещу покриване на всичките ѝ задължения.

В изявление до медиите CPR Impex посочва, че поема завода с цел да подпомогне сръбската икономика, макар че краткосрочните бизнес перспективи пред фабриката били неясни. 

Новият собственик обяви, че ще съкрати 400 служители на фабриката и ще разшири асортимента ѝ.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 млн. евро на банки и държавни доставчици на ток и газ, а сметките ѝ са блокирани от близо една година.

През последните месеци фабриката е заплашена от фалит и спиране на производството заради неплатените сметки. „Глас индъстри” купи фабриката през 2012 година за 35 млн. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама