Велошествие за климата в София

20:01, 28 ное 15 / Политика 25 871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коалиция за климата - България организира велошествие в столицата днес. То мина под надслова “100% възобновяема енергия за всички” и бе част от глобалния “Поход за климата”, които се организират в цял свят във връзка със започващото на 30 ноември в Париж световна среща за климата.

Велосипедисти и пешеходци се включиха в шествието, с което София се присъедини към глобалния призив към срещащите се в Париж да постигнат реално споразумение за борбата с климатичните промени.

„Страната ни може да се нареди сред държавите, които работят за преодоляване на рисковете, предизвикани от вече случващите се промени в климата. Преминаването към 100% възобновяема енергия до 2050 г. не е химера, а нещо, което ще донесе ползи за страната ни и енергийна независимост на домакинствата. Настояваме България да подкрепи приемането на конкретни цели за преодоляване на зависимостта от изкопаемите горива. Както и в страната ни да се насърчи въвеждането на възобновяема енергия на ниво домакинства и общини”, коментира Теодора Стоянова от „Грийнпийс”-България.

По време на започващата двуседмична среща в Париж се очаква световните лидери да постигнат споразумение, което да предложи реални мерки за борбата с климатичните промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама