“Биволъ” с награда за борба с мафията

23:43, 28 ное 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година “Биволъ” спечели наградата на фондация “Биоразнообразие” за най-добър журналистически материал, свързан със запазването на българската дива природа. Отличена бе публикацията “Контраеколози, отровни екодвойници и цекоминевски тролове”. “Продължавайте да се борите с мафията“ призова Радослав Парушев, член на журито.

В категорията бяха номинирани множество маериали на “Капитал”, “Дневник”, bTV, БНР, Нова телевизия и Канал 0. Журито отбеляза, че се е спряло на Биволъ, заради смелостта с която екипът ни се изправя срещу нередностите в системата, срещу мафията и Държавна сигурност, която стои зад нея.

Фондация „Биоразнообразие“ отличи природозащитници с награди в 5 категории. За тях имаше общо 69 различни номинации. Като най-успешна кампания от журито беше отличена „Картофи – от Кръстава за Кръстава”, организирана от Сдружение „Байкария“ Публиката избра в тази категория „Живот за Кресненския пролом“. „Активист за природата“ – категорията с 18 номинации, беше спечелена от Георги Стоянов. Като политик с най-голямо внимание към българската природа беше отличен Радан Кънев. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси беше присъдена на EVN.

Всички победители вижте ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама