Христо Иванов иска дисциплинарки за двама прокурори

22:59, 29 ное 15 25 1111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет (ВСС) се събира в понеделник на извънредно заседание по искане на правосъдния министър Христо Иванов, става ясно от дневния ред, публикуван на страницата на съвета.

Иванов предлага дисциплинарни производства срещу двама обвинители – градския прокурор на София Христо Динев и Боряна Бецова.

Причината за извънредната сбирка е фактът, че на 1 декември (вторник) изтича крайният срок да се вземе решение дали двамата да бъдат наказани.

За това, че ще иска дисциплинарка срещу Динев Христо Иванов съобщи още в събота пред бТВ, без обаче да даде подробности за какво става дума.

„Това е по старо дело, аз изчаквам, ще се опитам и занапред, ако съм на тази позиция, ключови казуси, които предизвикват обществена реакция и формират обществената реакция, ако ВСС не се задейства по тях, изчаквайки до последния момент, когато ВСС може да реагира, аз да правя предложения”, каза Иванов.

Боряна Бецова пък стана популярна най-вече със спирането на проверката срещу неуспелия шеф на ДАНС и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Тя спря и делото срещу Иван Данов, бившия министър на инвестиционното проектиране в кабинета „Орешарски”, за когото „Биволъ” разкри, че е е получавал социални помощи във Франция, докато е отворил в София архитектурно бюро и е преподавал в УАСГ.  На Бецова беше възложена и проверката на доходите на активисти на „Протестна мрежа”.

Според медийни публикации и двамата са назначени с протекцията на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама