Ксавие дьо Кабан отказа да коментира "Яневагейт", още нищо не било ясно

09:06, 01 дек 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френският посланик Ксавие дьо Кабан отказа да даде коментар за разразилия се скандал "Яневагейт". Пред БНТ той обяви, че още нищо не е ясно покрай изтеклите записи на разговори между бившия ръководител на Софийски градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова.

Припомняме, че в серията от аудио записи се спомянаваха имена, които могат да се свържат с някои от водещите политически фигури в страната. Сред споменатите имена бяха това на "Бойко", "Делян" и "Главния" (бел. ред. най-вероятно визирайки се главният прокурор Сотир Цацаров.

Френският посланик допълни, че президентът на страната Франсоа Оланд е провел разговори с повечето ръководители на водещите страни в света. На тях се уточнява стратегията за бъдещите удари по "Ислямска държава", които поеха вина за атентатите в Париж преди повече от две седмици.

Относно споразумението на Европейския съюз с Турция за справянето им с бежанската криза и получаването на 3 млрд. евро за това, Ксавие дьо Кабан уточни, че тези пари отиват директно за нуждаещите се хора. Средствата ще бъдат разпределени в лагерите, където са настанени мигрантите, за да им се осигури по-добър живот за неопределено време, което може да трае и години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама