Христо Иванов: Срещу мен се води пропагандна война

09:10, 01 дек 15 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Атаките започнаха в конкретен момент и това беше, когато преди три седмици аз казах, че трябва да има проверка по изтеклите разговори и твърдения на г-жа Ченалова. От тогава бях обвинен във всички мислими и немислими грехове. Причината за тези атаки са кръг интереси, които биха били засегнати ако този чорап се разплете наистина“. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ.

Иванов подчерта, че доверието на гражданите в съдебната система е много ниско и призова Висшия съдебен съвет (ВСС) да извърши прозрачно проверката с изтеклите разговори между Румяна Ченалова и Владимира Янева.

„ВСС и прокуратурата вече са започнали проверки и мисля, че политически фигури не трябва да се включват. Ако проверките този път дадат ясен отговор, това ще бъде регенерацията на доверието в българското правосъдие. Срещу мен се води пропагандна война. Това се дължи на факта, че определени хора не искат да се стигне до същността на проблема. Вече не говорим само за незаконните записи. Вече имаме конкретни факти, като Румяна Ченалова, независимо каква е тя, застана зад тях с името си. Проверките трябва да установят кои от тези факти са верни и кои не“, заяви министър Иванов.

Според него държавното обвинение е задължено да извърши проверката по начин, който да разсее съмненията, че проверяващите не са мотивирани.

"Всяка стъпка с разплитането на тази ситуация е свързана с чудовищна съпротива, но най-важната част от реформата е тази. Ако не успеем да разплетем тези казуси, всичко ще остане на хартия", каза  Христо Иванов.

Правосъдният министър не пожела да коментира предстоящото заседание по делото срещу Христо Бисеров.

„Не мога да коментирам делото срещу Христо Бисеров. Това е съдебна процедура. Ясно е, че в съдебната система може да се действа бързо и ефективно. В съдебната система има много качествени хора. Всичко е въпрос на мотивация. Ситуацията е много сложна. Докато премиерът Бойко Борисов ми гласува доверие, аз няма да се оттеглям. Имам да свърша много работа“, каза министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама