Волен Сидеров: Кунева е кадър на ЦК на БКП, би приела и за главен мюфтия

13:45, 02 фев 16 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мнението ни за Меглена Кунева е категорично "против". Против сме, че тя въобще е в правителството. Това е един човек, който вече е доказал, че работи против интересите на България. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров за кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Този, който е одобрил думата "съжителство" и е одобрил да се каже в учебник за 3-ти клас, че мюсюлмани и християни живеели в мир и радост, пеели и танцували, трябва да застане на съда на общественото мнение. За какво да искаме среща с Кунева, достатъчно познаваме нейната работа, за да ни впечатли с нещо. Тя е стар кадър на ЦК на БКП, апаратен човек. Ако я попитате, готовност ще има и за генерален секретар на ООН, ЮНЕСКО, за Главното мюфтийство, за всякъде е готова", категоричен бе Сидеров. 

Той припомни, че критиката им към тази тенденция в образованието е от много отдавна и уточни, че учебниците са от 20 години. 

"Тенденцията беше насочена отвън, включително Световна банка, Международният валутен фонд (МВФ), които налагат заличаване на национална идентичност и самосъзнание и подмяна на историята. Има натиск и от Турция. Обръщам се към всички, които се смятат за патриоти, да не подкрепят тази кандидатура. Това е антибългарска кандидатура", призова Волен Сидеров.

Валери Жаблянов от БСП подчерта, че са опозиция и който и да предложат за министър на образованието, няма да го подкрепят.

Алиосман Имамов от ДПС също подчерта, че дали ще бъде Меглена Кунева или някой друг от министрите, нямат намерение да дават оценки и акъл на премиера за това кой ще бъде министър. "Няма да подкрепим кандидатурата. Имаме критики в сферата на образованието, но те нямат пряка връзка с тази кандидатурата", уточни Имамов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама