Гръцките блокади продължават и през уикенда

20:38, 05 фев 16 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По неофициална информация, получена от служители на гръцките гранични власти, е възможно от 12 часа на 6 февруари до 12 часа на 7 февруари да бъдат блокирани от гръцка страна пунктовете Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи и Маказа, съобщиха от МВР.

Заради продължаващите протести на гръцки фермери, вече втора седмица са блокирани ГКПП „Кулата - Промахон“ и „Илинден – Ексохи“. Фермерите създадоха сериозни проблеми на товарните превозвачи.

От МВР съобщиха, че през Кулата – Промахон не се пропускат товарни автомобили, но през днешния ден два пъти са били пропускани камиони в двете посоки. Общо в България са влезли 762 товарни автомобила, а 523 са излезли.

През ГКПП Илинден – Ексохи не се пропускат всички видове превозни средства, а леките коли ще могат да преминат след 22.30 часа.

През граничните пунктове Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът е нормален.

Днес транспортният министър Ивайло Московски посети граничния пункт, като се срещна с със заместник-префекта на Централна Македония за Област Серес, Гърция Йанис Моисядис. Московски посочи, че българската страна предоставя храна, вода и химически тоалетни за блокираните превозвачи и настоя Моисядис да съдейства за осигуряването на същите условия за чакащите хора на гръцка територия.

Моисядис пък пое ангажимент това да бъде направено в най-скоро време. Той ще информира областния управител на Благоевград Бисер Михайлов за графика на блокирането и пускането на движението през границата, така че българските превозвачи да могат да планират пътуванията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама