Учебниците са приоритет на Меглена Кунева в образованието

21:11, 05 фев 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За новия образователен министър Меглена Кунева учебниците са приоритет в образованието. Това каза пред журналисти самата тя след конференцията „Двете лица на кризата в Европа: тест за солидарността и външната политика”.

„Няма време да се отлага въпросът с учебниците. От днес и в началото на следващата седмици започвам срещи с директори на училища, експертите, които изготвят програмите, синдикати, издатели. Ще обявим решение веднага, щом се изясни позицията на всички, които участват в този процес. Ще я обсъдя и политически с партньорите ни”, заяви образователният министър.

Тя бе категорична, че никой няма да рискува образованието на децата и първата й задача като министър на образованието ще е да успокои обществото.

„Вярвам, че с обща воля и последователност ще намерим изход от сегашната ситуация”, увери Меглена Кунева.

Меглена Кунева бе избрана за министър на образованието в сряда след поредица от скандали между депутатите в Народното събрание. До избора й се стигна, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на предшественика ѝ „заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора“. Танев депозира оставката си в края на миналата седмица, като му бе обещано, че ще бъде назначен за съветник на министър-председателя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама