СДВР задържа организатор на кражби от магазини

23:57, 05 фев 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СДВР задържа организатор на серия кражби от магазини, съобщиха от МВР. Повдигнато е обвинение на 31-годишен мъж, който е задържан за 72 часа. Организаторът е осъждан шест пъти досега основно за кражби, задържан е 81 пъти за различни престъпления в столицата.

Криминалистите изяснили, че са завишени посегателствата над малки магазини, от които са отнети бързоликвидни стоки – цигари, алкохол, скъпи шоколади и други опаковани дребни продукти.

По думите на директора на СДВР Младен Маринов, от регистрираните кражби групата „инкасирала“ доходи от около 4-5 хил. лева на вечер, като щетите за всеки обект са по минимум около 10 хил. лева. За около 20 дни са ощетени над 40 малки търговски обекта на територията на София, включително и по-отдалечени райони, като извършителите действали в рамките на около 3-4 минути.

Продължава работата и с останалите участници в групата за кражби за документиране на цялостната им престъпна дейност, включително и за предходни периоди. Служителите от сектора са влезли в следите и на участници в организирани кражби от хипермаркети, с обект на интерес основно „черна“ техника.

При продължаваща специализирана полицейска операция, започнала през нощта, столични криминалисти са задържали като заподозрени участници в убийство в кв. „Студентски град“. Както бе съобщено, на 30 януари, към 2.30 часа, в полицията бе получен сигнал за открита мъртва жена в изоставена постройка в квартала, в която живеели 56-годишен мъж и 62-годишната жертва. Процесуално-следствените действия по случая продължават, предстои материалите да бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама