ДПС се чудят защо Петър Москов още е здравен министър

18:47, 07 фев 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във всяка нормална държава след такъв гаф, като този с ваксините се подава оставка. Това заяви в ефира на националното радио един от членовете на здравната комисия Тунчер Кърджалиев от ДПС. Коментарът му е по повод разразилия се скандала с турските ваксини.

„Ако Петър Москов бъде оставен от премиера като министър, причините няма да са от смислено, разумно, съдържателно естество или уникални експертни качества. Ще е заради някакви фасадни, дизайнерски характеристики на управляващата коалиция“, каза още той.

По думите му министърът е в паника и по отношение на изявите си през последните месеци във връзка с вноса на турските ваксини и използва високомерно, арогантно поведение и безпардонен стил.

В отговор зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков заяви, че паника около ваксините няма. "Има последователност в делата, за да се постигнат чисто здравни цели в интерес на хората. С тези обвинения се търси политическа атака", категоричен е Пенков.

По думите му правителството е променило мисията на Здравната каса и от тук нататък започва да събира „оценка на удовлетвореност на хората, която ще бъде за провежданите в момента здравни политики“.

От своя страна, Тунчер Кърджалиев заговори и срещу проекта на Националната здравна карта публикуван на сайта на здравното министерство в сряда.

„Ние сме концептуално против този модел на здравеопазване, атакувахме философията, матрицата на този подход и целия алгоритъм на здравната реформа, подчинен на тази здравна карта", каза той.

Бойко Пенков го репликира, като обясни, че „на практика това е подготовка на политическата пледоария на д-р Кърджалиев за вота на недоверие, която не е експертна и не почива на доказателства".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама