КЕВР проверява по план 27 дружества до края на 2016 г.

22:23, 08 фев 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27 дружества от секторите "Електроенергетика" и "Топлоенергетика", "Природен газ" и ВиК  ще бъдат проверени по план до края на годината, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Контролът включва както по-големи, така и по-малки дружества на територията на цялата страна и в различни по големина дружества. Най-много са планираните проверки във ВиК сектора - осем  на брой. Констатирано е значително неизпълнение при част от дружествата на одобрените им бизнес планове, както и нарастващ брой жалби срещу тях за влошено качество на предоставените услуги, посочват от регулатора.

В сектор "Топлоенергетика" ще бъдат проверени седем дружества, върху които не е осъществяван контрол през последните три години. КЕВР ще проселди изпълнението на условията, заложени в издадените им лицензии. В сектор "Природен газ" три от комплексните проверки също ще прегледат изпълнението на издадените лицензии, а други четири ще бъдат тематични.

Пет на брой са планираните проверки в електроенергетиката. През одит ще минат дружества, които не са били проверявани през последните две години и такива, на които не са правени никакви планови проверки. Част от контрола ще бъде заради сигнали и жалби на потребители.

Освен планираните проверки, ще има и извънредни. Те ще са при получени сигнали за нередности, след публикации за нарушения на лицензионната дейност, както и след сезиране на комисията при възникване на извънредни обстоятелства от важен обществен интерес, се казва още в съобщението на регулатора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама