БСП не се натиска за предсрочен вот

14:53, 09 фев 16 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП не се натиска да има предсрочни избори. Това стана ясно от думите на соцлидера Михаил Миков след двудневния семинар на левицата в Хисаря.

“В днешната политическа конфигурация предсрочни избори могат да бъдат предизвикани само от ГЕРБ, респективно министър-председателя. Друга партия не може и няма смисъл да се пъчим”, обяви той.

Попитан дали разчита в действията на премиера Бойко Борисов подобно намерение, той обяви: “Не мога да кажа, наскоро имаше промени в кабинета, но това не е индикация, но не виждам и склонност за промяна. Напрежението расте”.

И все пак прогнозира, че “ако продължават да я карат така, надали ще си изкарат мандата”.

Миков няколко пъти отклони въпроса за готовността на партията за вот 2 в 1 тази година, като обясни, че всяка регистрирана партия да има такава готовност по всяко време.

По повод вота на недоверие в здравеопазването, който социалистите ще внесат тази седмица в парламента, са се чули критики, че с него се бърза. Според депутати е по-добре той да се обсъжда по-близо до предстоящите промени, когато ще влезе в сила доплащането на лекарствата, както и предстоящото през април разделяне на заболяванията на социално значими и такива, за които ще доплащат дори осигурените при определени условия.

От БСП отхвърлиха критиките на “Атака”, че не са ги канили на консултации за вота. Зам.-председателят на групата Атанас Мерджанов твърди, че два пъти са им пращали писмена покана за разговори по темата.

Социалистите бяха пестеливи и не коментираха новия проект на Лютви Местан - било рано и още нямало платформа и програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама