Главният архитект на "Младост" е освободен заради конфликт на интереси

15:01, 11 фев 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният архитект на район "Младост" е освободен от поста си, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. На 9 януари Стефан Цанков е подал оставката си, след като е бил помолен от районния кмет Цвета Авджиева. 

"Подпечатвал е документи с печат на негов роднина, затова го помолих да напусне", обясни Авджиева пред София Topnovini.bg. Срещу архитекта е бил подаден сигнал за конфликт на интереси от жители на района. След проверка е установено и нарушението. 

Срещу Стефан Цанков има още няколко граждански жалби, по които не са установени нарушения. Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера също е сигнализирал в общината за нередности в работата на Цанков.

"На база тези сигнали съм възложила пълна проверка за строителните процедури и книжа. Веднага след като проверката от страна на строителния контрол на Столична община приключи, ще ви информирам за резултатите от нея", обясни кметът Йорданка Фандъкова и допълни, към момента от проверките на ДНСК няма данни за установени нарушения в хода на строителството в района. Предстои процедура за избор на нов главен архитект на район "Младост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама