Доган не би позволил ДПС да се управлява отвън, смята Сергей Станишев

22:19, 11 фев 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция няма право да се меси в отношенията в българските партии и това трябва да бъде ясно заявено. Така лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев коментира новината, че Турция забранява на депутата Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган да посещават страната.

“Никой няма право да се меси в политическия живот на която и да партия – от никое посолство. турско ли ще бъде, американско, руско и т.н.”, каза Станишев.

В предаването „Още от деня” по БНТ Станишев заяви, че въпреки критиките към Доган е категоричен, че той не би позволил ДПС да се управлява отвън.

Според Станишев, ако информацията се потвърди категорично, това би било много притеснително. Той добави, че налагайки забрана Турция създава впечатлението, че подкрепя бившия председател на ДПС Лютви Местан.

В студиото на БНТ лидерът на ПЕС коментира и сътресенията във властта в последно време като обясни, че управлението само генерира скандали, което не е добре за страната. Станишев определи като „абсурдна” ситуацията в Реформаторския блок след като ДСБ излезе в опозиция.

 “Има една абсурдна ситуация – партии, които са в управлението, имат министри, заявяват, че са опозиция. Виждаме сериозен срив в много социални системи – здравеопазване, образование – заради липса на политика, която е ясна и обществено защитима”, каза Станишев.

За предстоящия през май конгрес на БСП Станишев каза, че по отношение на необходимата промяна в поведението й всичко е в ръцете на делегатите и на ръководството на партията. “Много ми се иска с този конгрес БСП да покаже, че има воля за политическа борба, че има визия за бъдещето на България, а не да се прокарват разделителни линии”, обясни лидерът на ПЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама