Екозащитниците ни изненадаха с целия този цирк, заяви Ангелкова

22:49, 11 фев 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Лифтовете са най- екологичния вид транспорт и това еколозите го знаят много добре. Ако искаме да развиваме планински туризъм, ние трябва да осигурим екологичен достъп до планината”. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тя определи като „цирк” действията на екозащитниците и „зелените” организации. Припомняме, че днес природозащитници от  "За да остане природа в България" прекъснаха кръгла маса за развитието на туризма, в която участваше и министърът, като дори се стигна до сблъсъци.

"По време на срещата, в която участваха международни специалисти в областта на планинския туризъм се опитахме да създадем една платформа за дискусия. Представителите на така наречените организации бяха поканени на тази среща, те не са дошли изненадващо в залата, но ни изненадаха с целия този цирк", заяви министърът на туризма.

Ангелкова каза още, че екозащитниците искат да наложат мнението си, без да чуят гледната точка на експертите.

„Те представиха факти и данни, според които България има огромен потенциал, но за съжаление заема едва 1% от световния ски туризъм, което е пренебрежимо малко и ние сме на едно от последните места по ски инфраструктура изобщо", заяви министър Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама