Шеф в КТБ платил на медия за материал срещу “Протестна мрежа”

14:17, 12 фев 16 / Политика 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членът на Надзорния съвет на фалиралата “Корпоративна търговска банка” АД адв. Любомир Данев си е плащал на вестник “24 часа”, за да излизат материали, очернящи “Протестна мрежа”.

Това стана ясно от публикация на сайта на неформалната организация след повторното изискване на Софийски районен съд, придружено с предупреждение за глоба за главния редактор на вестника Борислав Зюмбюлев, за изясняване на историята на интервюто от 12 март 2014 година, което е предмет на съдебен спор между трима от споменатите в него и Любомир Денев, член на надзорния съвет на банката.

Текстът е във връзка със сигнала на “Протестна мрежа” срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

“Интервюто е публикувано на основание рамков договор между Вестникарска група България и КТБ за рекламно-информационно обслужване на дейността на КТБ (повторението е в автентичния текст – б.а.) през 2014 година”. Това отговаря главният редактор на вестника и добавя, че възложителят одобрява публикацията в нейния окончателен вариант и носи отговорност за нейното съдържание.

“Дали публикацията е “оформена не по обичайния начин за редакционните текстове” както твърдят от вестника в писмото до СРС оставяме на читателите да преценят сами. Видима е липсата на ясен текст, който да обозначава платения, спонсориран или рекламен характер на публикацията, както е не само добрата медийна практика, но и изрично изискване на етичния кодекс на българските медии”, коментират от “Протестна мрежа”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама