Само една медийна група имам, увери Пеевски

14:38, 12 фев 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Може да се провери, че аз съм съсобственик само в една медийна група – „Нова Българска Медийна Група Холдинг“, която издава „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“ и има дялово участие във вестник „Борба“. Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави”. Това заяви пред “Фокус” депутатът от ДПС, медиен магнат и бизнесмен Делян Пеевски във връзка с интервюто на посланика на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан.

Пред “Икономист” Дьо Кабан заяви, че пресата в България “е зависима от икономическата мощ на един човек, който не само е много богат бизнесмен, но също така депутат в парламента“.

Пеевски отново нападна и критичните срещу него издания от “Икономедия”. Депутатът заявил, че “искрено се забавлява на опорните точки на кръга „Капитал“ и на присъдружните им медии, че едва ли не е руски шпионин и контрабандист”. „Фантазията ми не е достатъчна, за да предположа какви още безсмислици ще тиражират тези медии, претендирайки, че са новите морални стожери на обществото. Нека обаче преди да пишат, първо погледнат собствените си действия и да си отговорят на въпроса как служат на българското общество. Може би като получават чужди финансирания?”, каза Пеевски. И, след като вчера се самообяви за защитник на националните интереси, запитал дали тези медии обслужват български интереси.

Депутатът от ДПС обвини и Лютви Местан, че “действа против интересите на България”.

“Ако има забрана за влизането ми в Турция, това доказва, че Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия”, каза той.

Пеевски заяви още, че не е уведомен по надлежния ред за проверка от НАП. „Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?”, каза той.

Депутатът посочил пред "Фокус", че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани. „По-интересен обаче е въпросът, кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например”, заяви още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама