Забраната за влизане в Турция на Пеевски не е заради контрабандата, убедена е Валерия Велева

19:39, 12 фев 16 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният редактор на “Епицентър” Валерия Велева, която според Ахмед Доган неколкократно се е предлагала за “скрит PR на ДПС”, категорично отрече, че забраната Сокола и депутатът и медиен магнат Делян Пеевски да влизат в Турция е заради контрабандата на цигари в южната ни съседка.

Разкрития относно връзката между Пеевски и контрабандата на цигари от марките на “Булгартабак”, в която той има участие, бяха направени от “Биволъ” и “Капитал”.

“Това е измислена - къде е черно на бяло, това е измислен в България мотив”, каза тя пред БНТ.

На същото мнение е и главният редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев. Шумът, който се вдигна, е политическа подкрепа за Лютви Местан, каза той.

“Българските власти трябва да реагират независимо от това за кой български гражданин става въпрос”, смята Велева. Като попита: “Въпросът е на какво трябва да реагира?”

И си отговори малко по-късно: според нея върху актива на ДПС в България се оказва “неистов натиск” да се определят - дали са с Доган или с Местан. “Това е много опасно вмешателство във вътрешните работи на една страна - на това трябва да реагира българската държава”, смята Велева.

“Направиха мечешка услуга на Местан”, допълни Зюмбюлев. “За първи път има възможност ДПС да бъде разклатено”, заключи пък Велева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама