Реформаторите с петиция до ООН да не допускат избирането на Бокова

20:53, 12 фев 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок е направил петиция срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Петицията е качена в интернет платформата ipetitions.com и до момента е събрала над 800 подписа. В нея реформаторите отбелязват, че българското правителство официално е обявило кандидатурата на Бокова, като не се е съобразило с несъгласието за това на голяма част от българските граждани.

В петицията се обяснява още, че Ирина Бокова е подкрепена от антидемократични политически сили у нас и, че тя не е човекът, който е представителна извадка на българския народ.

Реформаторите разпространиха петицията и в официалната си страница във Фейсбук, където се обръщат с апел към хората да я споделят и на своите профили, за да стигне тя до страните-членки на Съвета за сигурност на ООН и чуждите медии. Ето какво написаха още от партията в социалната мрежа.

"Семейството на Бокова (особено баща й) са сред най-висшестоящите комунистически функционери, пряко отговорни за варварски изтезания и екзекуции на политическия, интелектуален, артистичен, християнски, и т.н., елит на България. Дори след падането на комунистическия режим, Бокова и брат й продължиха високопоставената си политическа кариера в рамките на бившата комунистическа партия и отказаха да се извинят за престъпленията на комунистическия режим.

На брат и (дългогодишен депутат, и един от лидерите на БСП) принадлежи знаменитата фраза "пoемам вината само с мезета", а самата Бокова (освен депутат и кандидат за вице-президент на БСП) участва в "социалистическото правителство" 1995-96, което доведе България до национална катастрофа. Бокова е кандидат на бившите комунисти, и се ползва със солидната подкрепа на Путин. Недопустимо е подобен човек да оглави ООН."

По-рано днес стана ясно, че кандидатурата на Ирина Бокова официално е постъпила в ООН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама