Трима задържани на Луковмарш (обновена+снимки)

18:03, 13 фев 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души са задържани, а в част от участниците в ежегодния Луковмарш са открити "общоопасни средства и предмети", съобщиха от МВР. Заради провеждането на неразрешеното от общината шествие столицата се напълни с полиция. Униформените охраняват обществения ред заради очаквани ексцесии по време на ежегодното траурно факелно шествие на националистите, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Към 17.30 ч. край пилоните на НДК се събраха около 500 души, които след час тръгнаха по бул. “Васил Левски” към едноименния паметник. Булевардът бе блокиран, като по него се движеха само тролеите на градския транспорт.

Полицията раздели шестващите на групи от по 50-60 души. Групите вървят на по 200 метра една от друга, плътно заградени от полиция. Според униформени, с които София Topnovini.bg разговаря, сред тях има много хора от футболните агитки, от които могат да се очакват ексцесии. До такива обаче така и не се стигна.

"Националистите от БНС не за първа година правят шествие и те не са предизвиквали проблеми", каза един от полицаите.

Малко преди 20:00 часа шествието достигна паметника на Васил Левски и се отправи към къщата на ген. Луков, намиращ се на улица "Тракия". След което участниците се разотидоха.

По-рано днес имаше протест анти-Луковмарш. Според организаторите на националистическото шествие от БНС на него е имало “много хора от чужбина”. “Недоумяваме как едни чужденци ще имат претенции по какъв начин се почитат българските герои у нас”, каза той. Българското общество обаче е разделено относно оценката за ген. Луков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама