Светът си припомни за Трифон Иванов – човека с главно „Ч“

22:26, 13 фев 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„За него мога да кажа, че с пълна сила важи правилото „Човек с главна буква“! Никога няма да забравя неговата несломима воля за победа, която ни е помагала в много важни и решителни мачове! Характерът му и чувството му за хумор. Загубих приятел, а футболът ни – един голям мъж! Сбогом приятелю!“.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ бронзовият медалист от Мондиал ‘94 Красимир Балъков. Думите му са във връзка със скръбната вест за смъртта на Трифон Иванов, който беше част от най-успешния български национален отбор, останал в историята с прозвището „златните момчета“.  

Десетки световни спортни сайтове припомниха някои от най-известните моменти на Трифон Иванов от терена, като качиха негови снимки и клипове. Сред по-известните световни медии са Би Би Си, „Екип“ и „Шпигел“.

„Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне”, пишат в официалното си изявление от Българския футболен съюз.

„За мен Трифон остава приятел – да ти отвори вратата, да те нахрани, да те напои, да те защити, защото той е болярин. Той е горд болярин!“, каза Христо Стоичков.

„Замина си един голям българин, голям български футболист с голямо сърце, приятел. Той винаги е давал самочувствие, спокойствие, сила, увереност, характер. Беше невероятен футболист“, коментира неговият съотборник в националния отбор Бончо Генчев.

„Светът загуби един велик футболист. Един от най-добрите футболисти не само в България. Един невероятен човек, един мъжкар, човек с огромно сърце. За жалост това сърце не издържа“, коментира Гошо Гинчев.

„Сърцето ми се е свило от новината. България загуби много добър човек и много добър спортист“, каза Даниел Боримиров.

Причината за смъртта на най-добрия централен защитник в българския футбол е масиран инфаркт. Иванов е починал около 10 часа тази сутрин. Трифон Иванов е роден на 27 юли 1965 година и през 2015-та отбеляза 50-годишния си юбилей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама