Телефонни измамници надхитриха депутатско семейство

23:50, 13 фев 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Никой не е имунизиран, дори народните представители могат да бъдат обект на измама”, коментира депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов пред бТВ.

Родителите на Михов стават жертва на нагли измамници. Казват им, че техният син дължи голяма сума за радиатори. Започнали от 3 хиляди лева. Но като разбрали, че възрастните хора ги нямат, се съгласили и на 1500.Отворили са дума за ценности и злато. Случаят се разследва от старозагорската полиция.

Депутатът разказва, че родителите му нееднократно са ставали жертва на обаждания с разказ, че някой от семейството е болен или пострадал при инцидент. Но досега не са се поддавали.

„Родителите, колкото и да са възрастни, живеят със съзнанието, че трябва да помогнат на децата си”, коментира Михов.

Инспектор Ивайло Стойчев казва, че вече се разиграва и нова схема. Обажда се измамникът. После звъни „мним" полицай, уж да ви предупреди, че сте станал жертва на телефонна измама.

„За да ги заловим, е необходимо да се дадат пари, които да се бележат”, обясни Стойчев от сектор „Престъпления против собствеността", ГНДП.

В практиката си той има случай на възрастна жена, която дала на телефонни измамници 12 хиляди лева, а на следващата година близо 80 хиляди. И пак в името на близък. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама