Петър Москов: Ще си подам оставката, като си свърша работата (обновена)

09:35, 14 фев 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Промените в здравеопазването следват ясна законова рамка. Те следват стратегията за развитие в здравеопазването. Ако това е хаос, то е само в главите на тези, които са го писали. Тези хора не искат промени в здравеопазването”. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в сутрешния блок на bTV.

Коментарът на Москов е по повод вота на недоверие към правителството за провал в областта на здравеопазването. Припомняме, че първият вот на недоверие за кабинета „Борисов” 2 беше внесен и подписан от 69 народни представители.

Здравният министър заяви, че ще подаде оставка веднага, след като си „свърши работата” и реформата в здравната система е факт. Според него вотът на недоверие за провал в здравеопазването не е мотивиран.

„Тези, които внасят вота, това са хората, които в последните 40 години управляват здравеопазването. Е, добре ли е?”, попита здравният министър.

Москов подчерта, че са отпуснати 300 000 повече направления и 5 млн. нови изследвания. Така министърът опроверга твърденията, че все по-малко граждани имат достъп до здравеопазване. Той подчерта, че за да се осигурят повече прегледи за деца, са са сблъскали много интереси.

„Вследствие на тежката битка, която изнесе миналата година държавата, и НЗОК, в разчетите на касата има с 300 000 повече направления и с 5 млн. Повече изследвания. Ето така правителството ще ограничи достъпа ви до здравеопазване”, заяви Москов.

Той подчерта, че се бори за по-добро здравеопазване и министерският стол не е неговата житейска цел.

„Моята оставка я искат от първия ден. На десетия ден откакто станах министър ДПС ми я искаше. В момента, в който знам, че съм си свършил работата, мога да я подам”, заяви здравният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама