Сидеров: Ако президентът смени името на Мусала, ще му простим

15:24, 29 фев 16 / Политика 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Срокът на Плевнелиев вече изтича. Ако успее да смени името на връх Мусала, ще му простим други неща",заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров преди срещата с държавния глава на традиционните политически консултации на "Дондуков" 1, напомняйки искането им от преди години.  

"Винаги съм се питал какъв е смисълът от тези консултации и досега не мога да си отговоря. Но ако нашето присъствие и тези допринесат президентът да е по-разумен и ориентиран към националните ни интереси, то има смисъл да дойдем," посочи той.

"Президентът Росен Плевнелиев скъса връзката с гнездото, от което отлетя", каза още Сидеров. "Въпросът е ГЕРБ защо не го издигат пак. Значи тяхната оценка е отрицателна. Цветанов каза, че имат нова хубава кандидатура, но не каза коя. Тези, които го издигнаха му слагат оценка "двойка"", смята той. Според него каквото и да се коментора на консултациите, при положение че ГЕРБ се отрича от своя президент, то няма връзка.

 

По думите му във външната политика  президентът направил много сериозни грешки и по-точно в отношенията ни с Русия. 

 Запитан дали не вижда цензура заради това, че медиите не се допускат в сградата на президентството, за да отразят срещата, Сидеров отговори: "Видях, че АБВ са заснети, те рушвет ли са дали, не знам какво е станало. Не знам с другите партии как ще е. Ще помоля президента да ви допусне, но как ще реагира, не знам".

За консултациите дойдоха и депутатите от "Атака" Десислав Чуколов, Магдалена Ташева, Явор Нотев и проф. Станислав Станилов.

Припомняме, че преди тях за среща с президента дойдоха от АБВ, които след това дадоха брифинг в сградата на президентството, на който заявиха, че са силно обезпокоени от липсата на текстове по антикорупционния закон. Те посочиха още, че ще инициират промени в Конституцията, свързани с избора и правомощията на президента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама