Ученици садиха дръвчета в парк "Врана" заедно с Тити Папазов и Румънеца (снимки)

13:43, 04 апр 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от 133 СОУ "А.С. Пушкин" садиха дръвчета в парк „Врана“ по време на пролетното почистване в столицата. В дейността се включиха и актьорът Тончо Токмакчиев, баскетболният треньор Константин (Тити) Папазов и певецът Адриан Рачев – Румънеца, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Имаме страхотна природа в България. Много е важно да си я пазим, да я поддържаме. Вижте нашите съседи как си пазят тяхната, не говоря само за румънците. Нека лекуваме гората от болести“, призова Румънеца.

Кампанията за почистване в София се извършва на три етапа – почистване на кварталите, озеленяване и почистване на градските територии и на крайградските територии, отбеляза директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Тя допълни, че в район „Кремиковци“ са засадени 60 дръвчета, а тази седмица ще се добавят нови 50 броя. Над 100 фиданки с акация пък се садят в квартал „Враждебна“. Определени сметища като тези в районите „Овча купел“ и „Красна поляна“ се картират. Целта е да се облагородят териториите, за да може да се опазват по-лесно, каза още Георгиева.

Пролетното почистване на София ще завърши на 27 април. Едрогабаритните отпадъци от домовете на гражданите ще бъдат прибирани от фирмите за почистване по график, като ще има ежедневен обход на районите, увери директорът на инспектората. Тя припомни, че в контейнерите за отпадъци не бива да се оставят нито зелени, нито едрогабаритни отпадъци, нито електронно и електрическо оборудване.

Всички, които желаят да се включат в кампанията, могат да се обърнат към Столичния инспекторат и към районните администрации, за да получат чували и ръкавици, посадъчен материал, боя и четки за боядисване на пейки. През миналата година в почистването на града са се включили 12 хил. души, припомни Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама