“Нова телевизия” свали карикатура, осмиваща премиера (видео)

15:57, 13 апр 16 / Политика 25 864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеокарикатура, осмиваща премиера Бойко Борисов и “патриотичните организации”, които патрулират по границата и ловят бежанци, бе цензурирана и свалена от сайта на “Нова телевизия” и от страницата за видеосподеляне VBOX7, собственост на същата компания.

Кариактурата е дело на известния Чавдар Николов и е част от ежедневната му рубрика в телевизията. Днес тя бе озаглавена “Конската опашка vs свинската опашка” и изобразява Хан Аспарух, който развява конска опашка - символ на прабългарите. В следващия кадър се вижда премиера Бойко Борисов в анцуг, който развява “свинска опашка”, а зад него се повява Динко, следван от Петър Низамов - Перата, който бе арестуван за “лов на бежанци” и както стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор - за “преджобване на мигрантите”.

Музикалният фон, използван за кадъра с Борисов, е, според Клуб “Z”, инструментал от “Момичето с перлените коси“ на унгарската група „Омега“, която обаче в България е популярна и като „Батальона се строява“. Самият премиер е признавал, че е фен на българската версия.

След като клипът с “лова на бежанци” от групата на Перата доби популярност, Борисов поздрави гражданите, които патрулират по границата. След като от Българския хелзински комитет заявиха, че ще сигнализират прокуратурата заради това му изказване, той се отказа от думите си.

Карикатурата бе излъчена днес сутринта, а веднага след това качена на сайта на “Нова телевизия” и във VBOX7. Малко по-късно днес обаче бе изтрита.

София Topnovini.bg се свърза с Елица Георгиева от отдел “Връзки с обществеността” на телевизията, която обеща да отговори на въпроса защо видеото е свалено след вътрешна проверка.

Малко по-късно сайтът “Площад Славейков” забеляза, че всички видеа на Чавдар Николов са изтрити.

На неговия профил във Facebook веднага заваляха възмутени коментари. “Още ли няКОЙ мисли, че сме демократична, свободна и правова държава в която не само законът е всемогъщт, но и няма цензура? Правилно! Ние сме тоталитарнa монархия, управляван от кралят слОнче и верните му гавази”, написа адвокат Николай Хаджигенов.

“Стилът "Ердоган" - някой те осмива във видео или карикатура и решаваш да се разправиш с него. Стилът "Ердоган" не е стилът на цивилизацията. Не искам да вярвам, че е възможно нещо подобно да се случи и у нас”, написа от своя страна и блогърът Иво Мирчев.

“Всъщност, в днешни дни, за да направиш нещо наистина адски популярно, просто трябва да го цензурираш”, каза и Виктор Лилов от партия ДЕОС.

Вижте видеокарикатурата, запазена в канала на Клуб “Z”.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама