Чавдар Николов: Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават

23:12, 13 апр 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният карикатурист Чавдар Николов опроверга късно в сряда твърденията на “Нова телевизия”, че карикатурите му са свалени от сайта Vbox7 заради ниска гледаемост и прекратен договор.

“Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават. To be continued”, написа той в профила си в социалната мрежа Facebook, с което ясно показа, че причината свалената карикатура с премиера Бойко Борисов не е заради слаба популярност.

Преди обед в сряда от сайта на “Нова телевизия” и свързаната с компанията страница за видеосподеляне Vbox7 бе премахната видеокарикатура, осмиваща Бойко Борисов, Динко - който стана популярен с ироничното “Ловеца на бежанци” и криминално проявения Петър Низамов-Перата. Малко по-късно бяха свалени и всички видеокарикатури на Николов, които в продължение на месеци бяха представяни в сутрешния блок на “Нова телевизия”.

От медията мълчаха през целия ден, а късно вечерта публикуваха съобщение, според което “Нет инфо” е взела еднолично решение да свали карикатурите и това нямало нищо общо с редакционната политика на телевизията.

В четвъртък сутринта, за първи път от месеци, видеокарикатура няма да бъде показана в сутрешния блок.

Новата карикатура, която Чавдар Николов публикува във Facebook, представлява свиня с лика на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. А на опашката му е изобразен именно Бойко Борисов.

“„Неофициално ми казаха, че от утре вече не искат от мен карикатура, договорът ми е прекратен. Добре, договорът ми е прекратен, но защо изтриват всичко? Нещо срамно ли има, какво?“, каза Николов пред сайта “Площад Славейков”. “Изглежда свинските опашки влияят много лошо на диктаторите, както и вие сте се досетили. Дано да не са верни тези мои подозрения”, допълни още той.



Карикатура: Чавдар Николов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама