Старшина от запаса „готви“ военен преврат

07:32, 20 апр 16 25 4060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Операция "ОСВОБОЖДЕНИЕ" трябва да започне в 12 часа пред Народното събрание в София на 20-и април. Датата не е избрана случайно, тъй като се навършват и 140 година от Априлското въстание. Организаторите са - Български воински съюз "Васил Левски" и БНО „Шипка“.

Няма как да не сте попадали на призивите им за народно опълчение и мобилизация на емигранти във фейсбук и хибридните сайтове с гръмки имена. Целта на двете „организации“ е: „да изметем завинаги сганта продажна от национални предатели и крадци, от марионетки на чужди държавни интереси и служби, както и от вечно гладните за пари и власт олигархо-партийни мърши.“ В сайтовете им е обявено, че се създава батальон за специални операции и се събират пари за екипировка, боеприпаси и обучение.

"Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранния легион", пишат от организацията. В писания по сайтовете и фейсбук групите им се пропагандира военен преврат в България, като единствен изход от политическата криза.

Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. В София също действа „Граждански патрул“ на „съюза“ според фейсбук страницата му. На нея има снимки от 5 февруари, на която трима мъжаги с брандирани дрехи тормозят мъж, изглеждащ като арабин или афганистанец пред „хотел Рай“, както е известна изоставената сграда пред лагера за бежанци в Овча Купел. Един от мъжете беше забелязан на протеста срещу поскъпването на билета за градски транспорт организиран от БСП и „Дискусионния клуб за социална местна политика“ на бившия общински съветник Николай Белалов пред Столична община.

Говорителят на воинския съюз Владимир Русев и лица от „гражданските патрули“ често взимат думата на протестите в защита на бургазлията Петър Низамов, който стана известен с връзването на трима афганистанци със „свински опашки“ на границата с Турция. На 8 ноември МВР м.г. съобщи, че са били арестувани 10 души, подготвящи провокации по време на протеста на полицаите в София, Варна, Бургас и Пловдив. Те са били съмишленици на двете организации, според фейсбук групите и сайтовете им.

Сред най-дейните пропагандатори на „революцията“ в социалните мрежи е и Ива Ивата, която предизвика премиера Бойко Борисов в Лондон с подготвено на листче изявление-въпрос за спирането на „Южен Поток“, който щял да донесе 400 млн. годишен приход

Двигател и на двете организации е Владимир Русев, известен и като Валтер Калашников, който всъщност е старшина от запаса, показа проучване на София Topnovini.bg. Въпреки, че името на Русев скоро не е попадало в медиите, през 90-е той се забърква в доста афери. Истинското му име Дончо Русев Русев, пише в свой материал в-к „Банкер“. Той е роден на 19 април 1959 г. в с. Българово, Бургаско. Завършва сержантско училище в Шумен и до 1981 г. служи като сержант в поделение на БНА в Айтос. Уволнен е по непригодност, след което става послушник в Рилския манастир. През 1989 г. се появява в манастир Св. Пророк Илия край село Велчево, Великотърновско, като единствения монах по това време. Приема името Владимир, което запазва по-късно след смяна на паспорта си.

През 1996 г. Русев се появява като собственик на охранителната фирма Валтер Катани, която „свикала“ в България среща на лидери на световен охранителен тръст с участието на бивши офицери от МОСАД, КГБ, ЦРУ и прочее централи, и успява да събере немалка сума пари от новоизлюпени фирмаджии. Освен това успява да „събере“ и не малко „дарения“ за манастира. Русев-Катани-Калашников има и доста други бизнес начинания, като вестник, сексшоп и други, които се провалят.

В столична община не е постъпвало заявление за протест от някоя от двете организации на Русев за митинг на 20 април. От там добавиха, че полицията ще следи „патриотите“ за провокации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама