Ръководството на ЦГМ подаде оставка

12:43, 25 апр 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставките на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) вече са депозирани в Столичния общински съвет (СОС). Това заяви председателят на СОС Елен Герджиков на брифинг, предаде репортер на София Topnovini.bg. Те ще бъдат приети от общинския съвет, като се обявява конкурс за ново ръководство на дружеството.

По думите на Герджиков тези оставки са в резултат на липса на доверие към общинското дружество.

Относно сигнала за несъответствие на качеството и неизпълнението на обществената поръчка за спирки на градския транспорт в София е назначена отделна техническа проверка. Докато проверката тече, най-вероятно някой от заместниците на досегашния директор Симеон Арнаудов ще заеме поста. През това време Арнаудов ще излезе в отпуск, за да не влияе върху резултатите от проверката.

След резултатите от конкретните проверки, ако те покажат нередности, ще има последствия към определени хора, които с подписите си са удостоверили, че поръчката е изпълнена качествено и в срок. Изпълнението на поръчката е в гаранция още 4 години, така че няма да има финансови загуби за общината, дори проверката да установи, че е изпълнена некачествено, обясни Герджиков.

„Предстоят изключително важни проекти като част от модернизацията на градския транспорт – електронното таксуване, нови паркинги, програма за обновяване на автобусния транспорт. Тези сериозни реформи не могат да се реализират в среда, лишена от доверие“, затова общината обявява конкурс за ново ръководство на ЦГМ, каза Герджиков.

Той опроверга твърденията, че досегашното ръководство на Центъра за градска мобилност е назначено без конкурес през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама