Парламентът избира членове на Съвета за електронни медии

07:19, 27 апр 16 / Политика 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание ще попълни квотата си в Съвета за електронни медии (СЕМ), като избере двама негови членове. В битката за постовете се състезават шестимата кандидати, а една от първите задачи пред тях е да изберат новите генерални директори на БНТ и БНР по-късно през годината.

Номинацията на ГЕРБ е София Владимирова. Тя бе за кратко член на СЕМ по време на първия мандат на Бойко Борисов, избрана отново от парламентарната квота. Преди това бе в екипа на бившата външна министърка Румяна Желева. Бившият директор на програма "Хоризонт" Васил Чобанов е издигнат от Методи Андреев (ГЕРБ) и Явор Хайтов (БДЦ). Кандидатурата му най-вероятно ще бъде подкрепена от БСП и от част от Патриотичния фронт (ПФ) около ВМРО.

Другата част от ПФ най-вероятно ще подкрепи доц. Иво Драганов - преподавател в НБУ и НАТФИЗ. Той официално е издигнат от Реформаторския блок. Драганов е бивш член на предшественика на СЕМ - Националния съвет за радио и телевизия. АБВ залага на кандидатурата на ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

Председателката на групата на БДЦ Красимира Ковачка издигна Розита Михайлова- Еленова, която е пресаташе на Националната компания "Железопътна инфраструктура". Слави Бинев (ПФ) издига кандидатурата на журналиста и философ Кин Стоянов, син на известния български сатирик Радой Ралин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама