Пътуване в трамвай №7 дава уроци по оцеляване в дигиталния свят

10:48, 29 апр 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Как да пазим дигиталните си устройства от вируси, защо безплатното почти винаги излиза скъпо и за какво да внимаваме, докато по цял ден стоим в профилите си в социалните мрежи?

Защо от кибер хулиганството страдат всички и как да се борим с грубияните и изнудвачите в нета?

Отговори на тези въпроси могат да получат всички интересуващи се, както и тези които не са се замисляли по темата за оцеляване в дигиталния свят, но пътуват с трамвай №7 в София. В трамвая от тази седмица са поставени монитори, които излъчват образователни видео клипове. Проектът е осъществен с помощта на посолството на САЩ в България. Филмите са продукт на образователната платформа STOP.THINK.CONNECT, зад която стоят Държавният департамент на САЩ, Министерството на вътрешната сигурност и ФБР. Идеята и реализацията са на българското дигитално читалище за кибер сигурност safer.bg.

Подобно образование по дигитална сигурност в масовия градски транспорт се случва за първи път в Европа, твърдят организаторите. Целта е децата, родителите и възрастните хора да бъдат обучени в неангажираща среда и неусетно да придобият умения за оцеляване във виртуалния свят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама